Νερό: Εξοικονόμηση του στην κουζίνα

νερό _εξοικονόμηση

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, το νερό αποτελεί πηγή ζωής και οφείλουμε να περιορίζουμε την σπατάλη του. Το idravlikos.gr σας δίνει πρακτικές και απλές συμβουλές σχετικά με την εξοικονόμηση του νερού στην κουζίνα.

– Μην ξεπλένετε τα λαχανικά και τα φρούτα σε τρεχούμενο νερό αλλά γεμίστε μια λεκάνη με νερό. Στο τέλος χρησιμοποιείστε το για να ποτίσετε τα λουλούδια σας.

– Όταν θέλετε ζεστό νερό μέχρι να έρθει από τον θερμοσίφωνα βρείτε τρόπους να χρησιμοποιήσετε το κρύο νερό. Συγκεντρώστε το σε μια λεκάνη για το πότισμα των λουλουδιών ή χρησιμοποιήστε το για να πλύνετε τα λαχανικά και τα φρούτα.

– Ξεπαγώστε τρόφιμα στη συντήρηση του ψυγείου τοποθετώντας τα από την προηγούμενη μέρα και αν το ξεχάσετε βάλτε τα σε λεκάνη με ζεστό νερό αντί να τα ξεπαγώνετε με τη βρύση να τρέχει.

– Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία όταν είναι γεμάτο και βάλτε το στο οικονομικό πρόγραμμα.

– Προτιμάτε να πλένετε τα πιάτα στο πλυντήριο και όχι στο χέρι. Το πλυντήριο καταναλώνει λιγότερο νερό αν η συσκευή είναι πιστοποιημένη για την κατανάλωση νερού και ενέργειας.

– Αν πλένετε στο χέρι φροντίστε να έχετε αφήσει τα πιάτα να μουλιάσουν. Καθαρίζονται πιο γρήγορα και πιο εύκολα από το να τα έχετε κάτω από την ανοιχτή βρύση.

– Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και απορρυπαντικό για να σαπουνίσετε τα πιάτα αντί να τα έχετε κάτω από την ανοιχτή βρύση και μειώστε έτσι κατά πολύ την κατανάλωση του νερού.

– Ελέγχουμε αν οι βρύσες και οι σωληνώσεις του κουζίνας στάζουν και τις επισκευάζουμε.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *