Tips – Eπιλογή μεγέθους δεξαμενής θερμοσίφωνα

tips_iliakos_thermosifonas

Τι πρέπει να σκεφτείτε για να επιλέξετε το σωστό μέγεθος του δοχείου νερού του ηλιακού σας θερμοσίφωνα;

Το καλοκαίρι που ο ήλιος είναι καυτός το ζεστό νερό του θερμοσίφωνα δεν τελειώνει ποτέ. Τον χειμώνα όμως τα πράγματα δυσκολεύουν. Το idravlikos.gr σας παραθέτει 3 tips για να μην σας τελειώνει συχνά το ζεστό νερό και μένετε στα κρύα του λουτρού:

– Επιλέξτε το μέγεθος βάση του πλήθους των ατόμων που θα κάνουν χρήση του ζεστού νερού. Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες διαθέτουν δοχεία 120, 160 και 200 λίτρων. Τα δοχεία 120 λίτρων εξυπηρετούν 2 έως 3 άτομα, των 160 λίτρων 3 έως 4 άτομα και των 200 λίτρων 4 έως 6 άτομα.

– Για την επιλογή σας υπολογίστε αν θα κάνετε χρήση ζεστού νερού από τον θερμοσίφωνα για άλλες ανάγκες. Αν συνδέσετε τον θερμοσίφωνα με πλυντήριο πιάτων και ρούχων χρειάζεστε περισσότερα λίτρα νερού. Για να συνδέεται ο ηλιακός σας θερμοσίφωνας με πλυντήριο πρέπει να είναι τριπλής ενέργειας.

– Φροντίστε η αναλογία του δοχείου να είναι ανάλογη με τον συλλέκτη που θα τοποθετηθεί. Κριτήρια είναι η τεχνολογία του συλλέκτη αλλά και τα τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειάς του. Σκεφτείτε ότι μια μικρή επιφάνεια συλλέκτη αργεί πιο πολύ να ζεστάνει πολλά λίτρα νερού σε σχέση με μια μεγάλη επιφάνεια συλλέκτη. Η σωστή αναλογία είναι 65lit/τ.μ. για τους επιλεκτικούς συλλέκτες ενώ για τους συλλέκτες κενού η αναλογία είναι τα 75lit/τ.μ.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *