Υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

ενδοδαπέδια_θέρμανση

Ανακαλύψτε μέσα από το idravlikos.gr σε τί υπερτερεί και σε τί μειονεκτεί η υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση σε σχέση με άλλα συστήματα θέρμανσης.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο σε ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης το πάτωμα λειτουργεί σαν θερμαντικό σώμα, το οποίο ακτινοβολεί θερμότητα προς τον θερμαινόμενο χώρο και προκαλεί ζέστη. Στην υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση το δάπεδο είναι διαστρωμένο με ειδικούς σωλήνες οι οποίοι τροφοδοτούνται με νερό.

 Πλεονεκτήματα υδραυλικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης

– Αποτελεί πιο οικονομικό σύστημα σε σχέση με το καλοριφέρ γιατί απαιτείται χαμηλή θερμοκρασία του νερού που κυκλοφορεί μέσα στους σωλήνες. Στην ενδοδαπέδια θέρμανση η θερμοκρασία του νερού μπορεί να φτάσει μέχρι τους 45oC σε αντίθεση με το καλοριφέρ που αγγίζει τους 80oC.

– Εξαιτίας της χαμηλής θερμοκρασίας νερού που απαιτεί το σύστημα, για να ζεσταθούμε, μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε διάφορες πηγές ενέργειας, όπως η γεωθερμική και η ηλιακή ενέργεια.

– Η θερμότητα στο χώρο μεταδίδεται με δυο τρόπους. Μέσω ακτινοβολίας αλλά και με επαφή.

– Γρήγορη απόσβεση των χρημάτων που χρειάζονται για την εγκατάσταση του συστήματος, λόγω της οικονομίας που προσφέρει κατά τη λειτουργία του άλλα και επειδή δεν απαιτείται συντήρηση.

– Ελάχιστες είναι οι πιθανότητες να προκληθούν βλάβες.

– Η απουσία θερμαντικών σωμάτων παρέχει εξοικονόμηση χώρου.

– Ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας στο χώρο.

– Η ενδοδαπέδια θέρμανση δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει αυτονομίας και σε κάθε δωμάτιο.

– Παρέχει ηχομόνωση των πατωμάτων.

– Τα ρεύματα αέρα περιορίζονται.

– Ακόμα και στα δάπεδα που είναι κατασκευασμένα από πολύ ψυχρά υλικά το σύστημα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης δίνει την δυνατότητα να περπατάμε ακόμα και με γυμνά πόδια χαρίζοντας μια ζεστή και ευχάριστη αίσθηση.

– Μειωμένη απώλεια θερμότητας μέσω της οροφής, λόγω της κατανομής της θερμοκρασίας στο χώρο. δημιουργεί υψηλότερη θερμοκρασία μέχρι το ύψος του ανθρώπου και χαμηλότερη ψηλά στην οροφή.

Μειονεκτήματα υδραυλικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης

– Το κόστος που απαιτείται για την εγκατάστασης ενός συστήματος ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι υψηλότερο από  μεγαλύτερο  το κόστος εγκατάστασης καλοριφέρ.

– Απαιτούνται από 5cm έως 9cm στο δάπεδο για την τοποθέτηση.

– Αποτελεί σύστημα υψηλής αδράνειας. Η ενδοδαπέδια θέρμανση σε σύγκριση με το καλοριφέρ αργεί στην αρχή να μεταδώσει άμεσα τη θερμότητα στο χώρο. Αυτό οφείλεται στην χαμηλή θερμοκρασία νερού.

– Σε περίπτωση που εμφανιστεί βλάβη στις σωλήνες το κόστος για την επισκευή τους είναι υψηλό.

– Αν δεν θεωρείται απαραίτητα μειονέκτημα, τα χαλιά εμποδίζουν την θερμότητα να μεταδοθεί από το πάτωμα στο χώρο. Αν γνωρίζεται πριν την τοποθέτηση του συστήματος που θέλετε να βάλετε χαλιά υπάρχει η δυνατότητα να ενισχυθούν τα σημεία αυτά με πυκνότερες σωλήνες.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

2 Απαντήσεις στο “Υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα”

  1. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Γενικά τα πλεονεκτήματα φαίνεται να υπερέχουν. Οι ειδικοί στην ενδοδαπέδια θέρμανση είναι οι άνθρωποι του aenaos-sa.gr

  2. Ο/Η Γιαννης λέει:

    Με λίγα λόγια είναι πολύ συμφέρουσα λύση η ενδοδαπεδια θερμανση. Αν πρόκειται για νέα κατασκευή είναι σίγουρα άριστη επιλογή, για περιπτώσεις ανακαινίσεων είναι απλά λίγο περίπλοκη, όμως και πάλι ανάλογα πιθανόν να αξίζει

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *