Πόσιμο νερό: Είναι τόσο καθαρό όσο νομίζουμε;

πόσιμο_νερό

 Είναι η ποιότητα του πόσιμου νερού αυτή που επιθυμούμε; Ενημερωθείτε μέσα από το idravlikos.gr.

Τα οφέλη που προσφέρει το νερό στον ανθρώπινο οργανισμό είναι πολλά, καθώς διατηρεί το σώμα μας σε φόρμα και το αναζωογονεί. Το νερό είναι αναγκαίο για τον οργανισμό ώστε να λειτουργεί σωστά. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από νερό κατά τα δυο τρίτα του. Το γεγονός αυτό μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι το νερό, που πίνουμε, και η ποιότητά του.  Το πόσιμο νερό δεν είναι πάντα καθαρό και μπορεί να βλάψει τον οργανισμό μας. Το πόσιμο νερό που τρέχει από τη βρύση μας πολλές φορές μπορεί να μυρίζει, να περιέχει αυξημένη ποσότητα χλωρίου, βακτήρια, μύκητες, αιωρούμενα σωματίδια, σκουριά, κ.λ.π.

Τα κύρια προβλήματα που χαρακτηρίζουν το πόσιμο νερό

– Χλώριο: Χρησιμοποιείται για να μας προστατέψει από αρρώστιες καθώς είναι αποτελεσματικό στο να σκοτώνει τα μικρόβια που βρίσκονται στο νερό και είναι επικίνδυνα. Το πρόβλημα με τη χρήση του χλωρίου είναι ότι η ασφάλεια που μας παρέχει μετά από μακροπρόθεσμη χρήση είναι αβέβαιη. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι πολλές φορές το νερό υπερχλωριώνεται προκειμένου να αποφευχθεί η ύπαρξη βλαβερών μικροοργανισμών.

– Βακτήρια: Στην καλύτερη περίπτωση το νερό που καταλήγει στη βρύση σας προέρχεται από ένα δημοτικό σύστημα. Στην προκειμένη το νερό χλωριώνεται και συνεπώς προστατεύεστε από τα βακτήρια. Αν όμως η χλωρίωση του δημοτικού συστήματος είναι ελλιπής, τότε η ανάπτυξη βακτηρίων μολύνει το νερό που πίνετε.

– Μόλυβδος: Οι σωλήνες που βρίσκονται δίκτυο ύδρευσης μπορεί να είναι μολύβδινες καθώς επίσης και οι συγκολλήσεις. Ο μόλυβδος αποτελεί σημαντική αιτία για να μολυνθεί το νερό, καθώς αναλόγως το νερό που περνά στις σωληνώσεις ο μόλυβδος μπορεί να σκουριάσει.

– Αμίαντος: Αποτελεί στοιχείο  δυνητικά καρκινογόνο και μπορεί να εμφανιστεί είτε φυσικά λόγω του νερού της περιοχής, είτε λόγω των σωληνώσεων αν αυτές είναι αμιαντοσωλήνες.

– Κύστες: Οι κύστες είναι πρωτόζωα, παράσιτα και μικροσκοπικοί σκώληκες. Μεγάλο πρόβλημα με τις κύστες έχουν στις ΗΠΑ τα πιο μεγάλα δίκτυα ύδρευσης.

Σε πολλές περιοχές το πόσιμο νερό είναι ακατάλληλο και συνεπώς οι κάτοικοι καταλήγουν να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό. Το εμφιαλωμένο νερό όμως δεν αποτελεί μόνιμη λύση και δεν εξασφαλίζει την ποιότητα του πόσιμου νερού. Η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε κάποιο φίλτρο νερού που θα τοποθετηθεί στη βρύση σας και θα κρατήσει μακριά από το νερό που πίνετε τα βλαβερά στοιχεία και τους βλαβερούς μικροοργανισμούς.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Μια Απάντηση στο “Πόσιμο νερό: Είναι τόσο καθαρό όσο νομίζουμε;”

  1. Ο/Η Jesca λέει:

    Begun, the great internet edtucaion has.

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *