Ηλεκτρικό Καλοριφέρ για Θέρμανση

ηλεκτρικό καλοριφέρ

Το idravlikos.gr σας παραθέτει έναν ακόμα τρόπο για θέρμανση, το ηλεκτρικό καλοριφέρ.

Τώρα που το πετρέλαιο θέρμανσης έχει φτάσει στα ύψη ψάχνουμε εναλλακτικούς τρόπους να ζεσταθούμε. Το ηλεκτρικό καλοριφέρ είναι ένα, οικονομικό στην αγορά του, θερμαντικό σώμα. Πώς λειτουργεί και κατά πόσο συμφέρει σαν λύση όταν το καλοριφέρ δεν λειτουργεί;

Το ηλεκτρικό καλοριφέρ περιέχει λάδι και χρησιμοποιεί ηλεκτρικές αντιστάσεις για να καταφέρει να το ζεστάνει. Στην πραγματικότητα το λάδι αργεί λίγη ώρα να ζεσταθεί αλλά όταν κλείσει το σώμα το λάδι αργεί συνεπώς και να κρυώσει. Το ηλεκτρικό καλοριφέρ ζεσταίνει το χώρο όπως και το απλό καλοριφέρ.

Παλιότερα τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούσαν ρεύμα δεν αποτελούσαν την καλύτερη λύση για θέρμανση καθώς το ρεύμα ήταν πιο ακριβό από το πετρέλαιο. Με την τιμή του πετρελαίου όμως να ανεβαίνει συνεχώς τα ηλεκτρικά σώματα, όπως είναι και το ηλεκτρικό καλοριφέρ, πλέον μπορούν να ανταγωνιστούν τα απλά καλοριφέρ, ειδικά αν δεν θέλουμε να ζεστάνουμε όλο το σπίτι. Ιδιαιτέρως, αν μιλάμε για παλιές πολυκατοικίες όπου η ακρίβεια του πετρελαίου σε συνδυασμό με παλιούς και κακοσυντηρημένους καυστήρες καθιστούν το κόστος θέρμανσης αρκετά υψηλό, αφού δεν αποδίδουν θερμότητα στο μέγιστο σε σχέση με το πετρέλαιο που καταναλώνουν.

Πλεονεκτήματα

Τα θετικά του ηλεκτρικού καλοριφέρ σε σχέση με άλλα ηλεκτρικά σώματα είναι το γεγονός ότι μεταφέρεται από δωμάτιο σε δωμάτιο. Για παράδειγμα αν έχετε κλιματιστικό μόνο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού και θέλετε για κάποια ώρα θέρμανση σε κάποιο άλλο χώρο, το ηλεκτρικό καλοριφέρ είναι κατάλληλο. Επιπλέον, είναι πιο ασφαλές για παιδιά καθώς επίσης και πιο ασφαλές για να μείνει αναμμένο το βράδυ σε σχέση με σόμπες αλογόνου, καθώς δεν υπάρχει κίνδυνος φωτιάς. Επίσης, είναι αθόρυβο και δεν φωτίζει σε περίπτωση που σας ενοχλεί το φως το βράδυ. Το ηλεκτρικό καλοριφέρ μπορεί να αργεί να ζεστάνει σε σχέση με μια σόμπα αλογόνου, αλλά ζεσταίνει ομοιόμορφα το χώρο και εκτός αυτού σαν συσκευή έχει πολύ περισσότερο χρόνο ζωής καθώς στις σόμπες αλογόνου οι λάμπες χαλάνε πολύ εύκολα.

Μειονεκτήματα

Παρά τα θετικά του στοιχεία το ηλεκτρικό καλοριφέρ είναι μια λύση για μικρούς χώρους και για σπίτι με λίγα άτομα. Αν υποθέσουμε ότι το χρησιμοποιεί μια μεγάλη οικογένεια η οποία έχει μεγάλη κατανάλωση ρεύματος χωρίς τη θέρμανση, τότε χρησιμοποιώντας επιπρόσθετα την ηλεκτρική ενέργεια για θέρμανση μπορεί εύκολα να ξεπεράσει την χαμηλής χρέωσης κλίμακα και να μεταπηδήσει σε κλίμακα με υψηλότερη τιμή χρέωσης ανά κιλοβατώρα. Επομένως δεν αποτελεί απαραίτητα οικονομική λύση.  Τέλος αν στο χώρο υπάρχει κλιματιστικό τελευταίας τεχνολογίας τύπου inverter το ηλεκτρικό καλοριφέρ είναι λιγότερο οικονομικό απλά κοστίζει λίγο κατά την αγορά του και δεν θέλει συντήρηση.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *