Θέρμανση με πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας

Το idravlikos.gr σας ενημερώνει για έναν ακόμα εναλλακτικό τρόπο για να ζεσταίνεται το χώρο σας , τη  θέρμανση μέσω πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας.

Η θέρμανση ενός χώρου πραγματοποιείται είτε με καύση , είτε με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, είτε μέσω εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας. Τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, αφού είναι ηλεκτρικά σώματα, τα οποία μετατρέπουν με αποτελεσματικότητα την ηλεκτρική ενέργεια σε υπέρυθρη θερμική ακτινοβολία.

Η υπέρυθρη ακτινοβολία δεν μπορεί να θερμαίνει τον αέρα του χώρου μας, αλλά έχει την ικανότητα να θερμαίνει τα αντικείμενα και τα σώματα που βρίσκονται στον χώρο αυτό. Στην ουσία λειτουργεί με τον πιο φυσικό τρόπο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τον τρόπο που μας ζεσταίνουν οι ακτίνες του ήλιου. Όπως όταν καθόμαστε στον ήλιο μια κρύα μέρα και οι ακτίνες του δημιουργούν θέρμανση του σώματός μας, έτσι και τα πάνελ μεταδίδουν θερμότητα μέσω της υπέρυθρης ακτινοβολίας σε εμάς, στα έπιπλα, τα αντικείμενα και τους τοίχους του χώρου μας. Όσο πιο μεγάλη είναι η θερμική μάζα των αντικειμένων τόσο περισσότερη θερμότητα αποθηκεύουν με αποτέλεσμα να μπορούν να την αποδίδουν και στον υπόλοιπο χώρο. Η θέρμανση με αυτόν τον τρόπο δημιουργεί ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας.

Η θέρμανση μέσω υπέρυθρης ακτινοβολίας έχει αρκετά πλεονεκτήματα, καθώς διατηρεί τους τοίχους στεγνούς απαλλάσσοντας το χώρο από την ανεπιθύμητη υγρασία. Το γεγονός ότι δεν θερμαίνεται ο αέρας δεν καθίσταται μειονέκτημα. Αντιθέτως, αποτρέπεται η αιώρηση σκόνης θέτοντας τον αέρα που εισπνέουμε πιο υγιεινό, χωρίς μικρόβια και υδρατμούς, διατηρώντας τον δροσερό, σε αντίθεση με τα θερμαντικά αέρος που έχουν την τάση να ξηραίνουν την ατμόσφαιρα. Όσον αφορά τα οικονομικά οφέλη, το κόστος αγοράς των πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας είναι χαμηλό. Επίσης, σε σύγκριση με άλλα συστήματα θέρμανσης που χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια όχι μόνο η κατανάλωση τους είναι μειωμένη αλλά αποδίδεται η θερμότητα ομοιόμορφα στο χώρο. Τέλος, είναι εύχρηστα καθώς τοποθετούνται εύκολα, πιάνουν λίγο χώρο και δεν χρειάζονται συντήρηση.

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *