Θέρμανση του χώρου με ενεργειακό τζάκι

θέρμανση_με_ενεργειακό_τζάκι

Έναs ακόμα εναλλακτικός τρόπος για θέρμανση που έχει κάνει την εμφάνιση του στην αγορά και κερδίζει συνεχώς έδαφος είναι τα ενεργειακά τζάκια. Γιατί διαφέρουν από τα παραδοσιακά τζάκια και γιατί πολλοί τα προτιμάνε; Ας το ανακαλύψουμε μέσα από το idravlikos.gr .

Τα ενεργειακά τζάκια είναι ικανά να παρέχουν υψηλότερη θερμική ενέργεια με μικρότερη κατανάλωση ξύλου σε σχέση με τα παραδοσιακά τζάκια. Αυτό συμβαίνει γιατί εκμεταλλεύονται κατά 70% με 90% την θερμική απόδοση που παράγουν τα ξύλα, σε αντίθεση με το παραδοσιακό τζάκι που εκμεταλλεύεται το 15%. Η βασική διαφορά είναι στο γεγονός ότι σε ένα ενεργειακό τζάκι η θερμότητα, που δημιουργείται κατά την καύση του ξύλου, διατηρείται εντός της εστίας για πολύ περισσότερο διάστημα χωρίς να χάνεται αμέσως στο περιβάλλον μέσω της καμινάδας.

Τρόποι εκμετάλλευσης της θερμικής ενέργειας με σκοπό τη θέρμανση

Τα ενεργειακά τζάκια διαφοροποιούνται ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο εκμεταλλεύονται τη θερμική ενέργεια που παράγουν για θέρμανση του χώρου στον οποίο βρίσκονται. Η κύρια λειτουργία τους είναι η διοχέτευση, στον χώρο, του θερμού αέρα που παράγεται στον θερμοθάλαμο που διαθέτει. Η διοχέτευση σε ένα απλό ενεργειακό τζάκι γίνεται με τη φυσική ροή του θερμού αέρα, ενώ σε ένα ενεργειακό τζάκι τύπου αερόθερμου η ροή του θερμού αέρα γίνεται μηχανικά.

Εκτός από την  χρήση του θερμού αέρα τα ενεργειακά τζάκια έχουν την δυνατότητα να μεταφέρουν την θερμική ενέργεια που παράγουν, στο νερό. Συνεπώς, μπορεί να επιτευχθεί θέρμανση του νερού που βρίσκεται στα καλοριφέρ του σπιτιού, αλλά και του θερμοσίφωνα. Έτσι έχουμε και ζεστό νερό για χρήση και ζεστά σώματα και επομένως καλύτερη θέρμανση του χώρου. Τα ενεργειακά αυτά τζάκια καλούνται υδραυλικά ενεργειακά τζάκια.

Οφέλη

Αν λοιπόν χρησιμοποιούμε ενεργειακό τζάκι για την θέρμανση του σπιτιού μας, μας παρέχεται υψηλή απόδοση εκμετάλλευσης της θερμότητας που παράγει με χαμηλό κόστος. Πέραν αυτού όμως τα ενεργειακά τζάκια είναι πιο φιλικά στην ατμόσφαιρα καθώς η ρύπανση που της προκαλούν είναι πολύ λιγότερη σε σχέση με τα παραδοσιακά τζάκια.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *