Συμβουλές – Καθαρή κουζίνα

νεροχύτης

Το idravlikos.gr σας δίνει συμβουλές για καθαρές σωληνώσεις και καθαρή βρύση στην κουζίνα.

Η κουζίνα μας έχει καθημερινή χρήση και ο νεροχύτης αν δεν καθαρίζεται συχνά δημιουργούνται προβλήματα στις σωληνώσεις και στη λειτουργία της βρύσης. Εκτός αυτού είναι και εστία βακτηριδίων. Για να είναι η κουζίνα σας πραγματικά καθαρή και να μην μυρίζουν οι σωληνώσεις διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Συμβουλές για καθαρισμό των σωληνώσεων

Στην αποχέτευση του νεροχύτη στη κουζίνα μένουν καθημερινά υπολείμματα από φαγητά. Τα υπολείμματα βοηθούν στην δημιουργία βακτηριδίων. Συνεπώς είναι απαραίτητος ο καθαρισμός των σωληνώσεων της κουζίνας. Μπορείτε πολύ εύκολα με υλικά που έχετε στο σπίτι σας να ετοιμάσετε ένα καθαριστικό διάλυμα:

–  Διαλύστε σε 1 λίτρο νερό ένα κουταλάκι του γλυκού χλωρίνη. Ρίξτε το στο σωλήνα και αφήστε το να δράσει. Ξεπλύνετε με νερό.

– Εναλλακτικά διαλύστε σε 1/2 του φλιτζανιού ξύδι λευκό 1/2 του φλιτζανιού μαγειρική σόδα και ρίξτε το μείγμα στο σωλήνα του νεροχύτη. Αφήστε το να δράσει για μερικά λεπτά. Αφού ζεστάνετε νερό ρίξτε το στο νεροχύτη για να καθαρίσουν οι σωληνώσεις.

– Εναλλακτικά φτιάξτε ένα μείγμα από 6 φλιτζάνια με καυτό νερό και 1/2 φλιτζάνι αλάτι. Αδειάστε το μείγμα στο σωλήνα και καλύψτε με την τάπα. Αφήστε το να δράσει ένα 8ωρο και μετά ρίξτε άφθονο νερό.

Συμβουλές για καθαρισμό της βρύσης

Στη βρύση καθώς και στις επιφάνειες του νεροχύτη πολύ συχνά εμφανίζονται άλατα. Απαλλαχτείτε από τα άλατα χρησιμοποιώντας απλά και φυσικά υλικά.

– Καλύψτε τη βρύση με χαρτί κουζίνας στο οποίο έχετε ρίξει ξύδι. Αφήστε το να δράσει για μια ώρα. Αφαιρέστε, καθαρίστε και η βρύση σας θα λάμπει σαν καινούρια.

– Για τις επιφάνειες του νεροχύτη ανακατέψτε ξύδι με αλάτι και περάστε με ένα σφουγγάρι.

-Εναλλακτικά ρίξτε μαγειρική σόδα σε ένα πανί βρεγμένο και θα έχετε ένα ικανότατο καθαριστικό.

Αν μετά τον καθαρισμό οι σωληνώσεις σας εξακολουθούν να μυρίζουν, συμβουλευτείτε έναν υδραυλικό.

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Μια Απάντηση στο “Συμβουλές – Καθαρή κουζίνα”

  1. Ο/Η Shirley λέει:

    If I were a Teenage Mutant Ninja Turtle, now I’d say “Kugbaonwa, dude!”

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *