Πισίνα – Πως λειτουργεί;

πισίνα

Ανακαλύψτε μέσα από το idravlikos.gr τα βασικά μέρη μιας πισίνας.

Οπτικά, μια πισίνα μας φαίνεται σαν μια μεγάλη λεκάνη με νερό και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού φαντάζει ως η μεγαλύτερη εφεύρεση! Μπορεί να μην το έχουμε αντιληφθεί ως απλοί χρήστες αλλά στην πραγματικότητα η πισίνα αποτελεί μια πραγματική εφεύρεση αφού τεχνολογικά η κατασκευή της είναι κατά πολύ πιο περίπλοκη από όσο μπορείτε να φανταστείτε. Οι πισίνες, λοιπόν, κατασκευάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να διατηρείται το νερό καθαρό, αλλά και ισορροπημένο ως προς τη χημική του σύσταση, ώστε να είναι κατάλληλο το νερό της για βουτιές, χωρίς να βλάπτονται οι κολυμβητές. Ας ρίξουμε μια ματιά στα βασικά σημεία, όσον αφορά την κατασκευή μια πισίνα και το υδραυλικό σύστημα που τη διατηρεί κατάλληλη για κολύμπι.

Μια πισίνα μπορεί να κατασκευαστεί σε οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος θέλουμε. Συνεπώς, οπτικά διαφέρουν, όμως όλες δουλεύουν με τον ίδιο βασικό τρόπο. Για τη σωστή λειτουργία τους χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό φιλτραρίσματος και χημικής επεξεργασίας για να καθαρίζεται συνεχώς ο μεγάλος όγκο νερού.

Για τη κατασκευή μια πισίνας χρειάζονται τα παρακάτω:

– Κάποιος χώρος ώστε να δημιουργηθεί η “λεκάνη”.

– Το δίκτυο σωληνώσεων.

– Μηχανοκίνητη αντλία, ώστε να επιτευχθεί η κυκλοφορία του νερού.

– Φίλτρο νερού με σκοπό την απομάκρυνση σωματιδίων και ρύπων από το νερό.

– Τροφοδοσίας χημικής ουσίας, ώστε να διατηρείται το νερό στις ιδανικές συνθήκες υγιεινής.

– Σε κάποιες περιπτώσεις θερμαντήρα νερού.

– Τροφοδοσία και έλεγχος των ηλεκτρολογικών συστημάτων και του φωτισμού.

Η βασική ιδέα είναι να αντλείται νερό με διαρκή κύκλο, από την πισίνα διαμέσω των συστημάτων φιλτραρίσματος και της χημική επεξεργασία και να επιστρέφει πάλι στην πισίνα. Με τον τρόπο αυτό, το σύστημα άντλησης διατηρεί το νερό στην πισίνα απαλλαγμένο από ακαθαρσίες και βακτηρίδια.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *