Ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση

ενδοδαπέδια_θέρμανση

Ανακαλύψτε μέσα από το idravlikos.gr το σύστημα της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης, τι μπορεί να προσφέρει στο χώρο μας και ποιό είναι το αρνητικό της στοιχείο.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για θέρμανση, αλλά και οικονομική κατά τη λειτουργία της. Σε ένα τέτοιο σύστημα το πάτωμα λειτουργεί σαν θερμαντικό σώμα, αφού ακτινοβολεί θερμότητα προς τον θερμαινόμενο χώρο και δημιουργεί ζέστη.

Μπορεί κανείς να σκεφτεί ότι η λύση αυτή δεν μπορεί να είναι οικονομική μιας και έχουμε συνηθίσει να πιστεύουμε ότι όταν χρησιμοποιούμε ηλεκτρική ενέργεια έχουμε υψηλό κόστος. Στην περίπτωση της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης έχουμε άμεση απόδοση θερμότητας στο χώρο και συνεπώς δεν απαιτείται πολύωρη λειτουργία για να δούμε αποτέλεσμα. Οι ειδικοί θερμοστάτες που διαθέτει το σύστημα αυτό επιτρέπουν τον υπολογισμό και τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς τροφοδοτούν με την ελάχιστη δυνατή ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για την άριστη λειτουργία το σύστημα της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Αυτό επιτυγχάνεται με τον συνεχή έλεγχο, από τους θερμοστάτες, των συνθηκών θερμοκρασίας κάθε χώρου.

Ας σημειώσουμε, ότι η τιμή του πετρελαίου τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί τόσο πολύ που έχει επηρεάσει  άμεσα το κόστος σε κάθε σύστημα που χρησιμοποιεί την παραγωγή ζεστού νερού με σκοπό τη θέρμανση. Σε αντίθεση, η ηλεκτρική ενέργεια αν και έχει αυξηθεί δεν ακολουθεί το ίδιο ποσοστό αύξησης σε σχέση με το πετρέλαιο. Εξάλλου η ηλεκτρική ενέργεια θεωρείται κοινωνικό αγαθό.

Μειονεκτήματα

Αν θεωρήσουμε ότι η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση έχει κάποιο αρνητικό στοιχείο αυτό είναι τα μαγνητικά πεδία που παράγονται. Το σύστημα αυτό δημιουργεί υψηλά μαγνητικά πεδία, καθώς ανήκει στην κατηγορία υψηλής κατανάλωσης συσκευών όπως και μια ηλεκτρική θερμάστρα, ή η κουζίνα. Το ίδιο ισχύει και με τη χρήση laptop αφού ερχόμαστε σε άμεση επαφή, παρόλο που έχει χαμηλή ισχύ.

Πλεονεκτήματα

– Χαμηλό κόστος εγκατάστασης λόγω έλλειψης θερμαντικών σωμάτων και καυστήρα.

– Δεν χρειάζεται συντήρηση.

– Ομοιόμορφη κατανομή θέρμανσης.

– Εξοικονόμηση χώρου

– Μπορεί να εγκατασταθεί σε παλιά κτίρια εύκολα.

– Μπορεί να αποτελέσει είτε βοηθητική είτε κύρια λύση για θέρμανση.

– Δεν προκαλεί κυκλοφορία της σκόνης με ρεύματα αέρα και δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα.

– Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση απαλλάσσει από τον κίνδυνο διαρροής νερού.

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *