Οι υδραυλικοί στο στόχαστρο της εφορίας

υδραυλικοί_αποδείξεις

Αλλαγές στο σύστημα συλλογής αποδείξεων αναμένεται να επιφέρει η ρύθμιση που το προηγούμενο Σάββατο πέρασε από τη Βουλή.

Αυτό που προβλέπεται για τα εισοδήματα του 2014 είναι οι φορολογούμενοι να συγκεντρώνουν αποδείξεις για το 10% του συνολικού τους εισοδήματος, αλλά αυτό να προέρχεται από συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελμάτων. Στο στόχαστρο λοιπόν της εφορίας είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, πρώτοι και καλύτεροι οι γιατροί, οι δικηγόροι και οι υδραυλικοί.

Το πρόστιμο για την μη συλλογή αποδείξεων αναμένεται να είναι μεγάλο σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου. Αυτό βέβαια είναι μεγάλη παγίδα για μισθωτούς και συνταξιούχους και ιδιαίτερα για αυτούς με χαμηλά εισοδήματα.

Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος με εισόδημα 15.000 ευρώ θα πρέπει να βρει αποδείξεις ύψους 1.500 ευρώ που πρέπει να τους χορηγήσουν υδραυλικοί, γιατροί, εστιατόρια κλπ επαγγέλματα που έχουν μπει στο “μάτι” της εφορίας. Τα περισσότερα όμως νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα καταναλώνουν τη συντριπτική πλειοψηφία των δαπανών τους σε είδη πρώτης ανάγκης όπως είναι τα τρόφιμα και η υγεία.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *