Φθηνή θέρμανση: 3 συμβουλές

θέρμανση

Το  idravlikos.gr  σας προτείνει τις οικονομικότερες επιλογές θέρμανσης

1. Τα κλιματιστικά  inverter  οικονομικότερα από τα ηλεκτρικά καλοριφέρ.

Το  μέσο κόστος μιας συσκευής κλιματιστικού τύπου inverter κειμένεται γύρω στα 600-700 ευρώ . Το αντίστοιχο κόστος  για ένα ηλεκτρικου καλοριφέρ η ένα αερόθερμο συνήθως δεν ξεπερνάει τα 100 ευρώ. Παρ’όλα αυτά η πρώτη συσκευή είναι μακροπρόθεσμα οικονομικότερη από την δεύτερη. Αυτό συμβάινει διότι μια συσκευή τύπου inverter μπορεί να παράγει 2,5 -3 μονάδες θερμότητας για κάθε 1 μονάδα θερμότητας που καταναλώνει.Αντίθετα ένα αερόθερμο ή ένα ηλεκτρικό καλοριφέρ παράγει μια μονάδα θερμότητας για κάθε μια που καταναλώνει με αποτέλεσμα να είναι 3 φορές ακριβότερο από μια συσκευή inverter.

2. Τα ανοικτά τζάκια ακριβοτερα από τα ενεργειακά

Τα ανοικτά (παραδοσιακά )τζάκια εκπέμπουν δύο και τρείς φορές λιγότερη θερμική ενέργια σε σχέση με τα ενεργιακά τζάκια πράγμα το οποίο σημαίναι ότι τα δεύτερα κοστίζουν περίπου το ένα τρίτο σε καύσιμα από ότι τα πρώτα. Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι μεν φθηνότερο από τα  ανοικτά τζάκια αλλά ακριβότερο απο τα ενεργιακά τζάκια. Οπότε τα  ανοικτά τζάκια είναι η ακριβότερη επιλογή από τις τρεις.

3. Το πετρέλαιο φθηνότερο από τα ηλεκτρικά σώματα

Το παραπάνω ισχύει περισσότερο για μεσαίου μεγέθους διαμερίσματα. Ενδεικτικά το κόστος κατανάλωσης της ΔΕΗ για την θέρμανση ενός διαμερίματος (τριάρι) με ηλεκτρικά καλοριφέρ, αερόθερμα κ.λπ. μπορεί να φτάσει τα €.1300 . Αντιστοίχα το κόστος σε πετρέλαιο θέρμανσης δεν θα ξεπεράσει τα €700 ευρώ (690 λίτρα) κάνοντάς το την σωστότερη  επιλογή από τις δύο για φθηνή θέρμανση.

 

 

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *