Νερό – Εξοικονόμηση στο μπάνιο.

νερό_εξοικονόμηση

Το νερό αποτελεί πηγή ζωής και οφείλουμε να περιορίζουμε την σπατάλη του. Το idravlikos.gr σας δίνει πρακτικές και απλές συμβουλές σχετικά με την εξοικονόμηση του νερού κατά την “επίσκεψή” σας στο μπάνιο! Σκοπός; Nα συμβάλλετε στη διαφύλαξη του νερού και κατεπέκταση στην προστασία της φύσης.

Νερό και Χρήση:

– Όταν θέλετε ζεστό νερό μέχρι να έρθει από τον θερμοσίφωνα βρείτε τρόπους να χρησιμοποιήσετε το κρύο νερό. Για παράδειγμα αποθηκεύστε το σε μια λεκάνη για χρήση του στη λεκάνη ή βρείτε τρόπους να το χρησιμοποιήστε  άμεσα. Για παράδειγμα μπορείτε να πλύνετε τα δόντια σας.

– Όταν σαπουνίζουμε τα χέρια ή το πρόσωπό μας ή καθαρίζουμε τα δόντια μας κρατάμε τη βρύση κλειστή. Το νέρο που τρέχει άσκοπα κατά τη διάρκεια του σαπουνίσματος είναι πολύ περισσότερο από όσο στην πραγματικότητα χρειαζόμαστε.

– Δεν πετάμε σκουπίδια στην λεκάνη μιας και αυξάνεται η άσκοπη χρήση στο καζανάκι. Εκτός αυτού αυξάνεται η πιθανότητα να βουλώσει η αποχέτευση.

Οικονομικές και μη επισκευές:

– Ελέγχουμε το καζανάκι να λειτουργεί κανονικά. Να μην τρέχει νερό στην τουαλέτα και να μην παρατηρούμε υπερχείλιση μέσα στο καζανάκι. Η κακή λειτουργία του δεν σημαίνει απαραίτητα σοβαρή βλάβη, το πιθανότερο είναι να έχουν απλά φθαρεί τα λάστιχα που αποτρέπουν τις διαρροές νερού. Σε αυτή τη περίπτωση το κόστος επισκευής του είναι ελάχιστο.

– Μειώστε την ποσότητα του νερού που πέφτει από το καζανάκι κάθε φορά που πατάτε το κουμπί. Αν διαθέτετε καζανάκι με κουμπιά μικρής και μεγάλης ροής τότε τα πράγματα είναι απλά. Αν το καζανάκι σας όμως είναι μονής ροής, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε ένα σακουλάκι με νερό εσωτερικά στο καζανάκι ή να ζητήσετε από τον υδραυλικό σας να περιορίσει την ποσότητα νερού που θα ρίχνει το καζανάκι ρυθμίζοντας την κλήση του φλοτέρ.

– Ελέγχουμε αν οι βρύσες και οι σωληνώσεις του μπάνιου στάζουν και τις επισκευάζουμε.

– Υπάρχει δυνατότητα το καζανάκι να μην χρησιμοποιεί νερό πόσιμο. Στην αγορά υπάρχουν συστήματα που επιτρέπουν στο νερό που χρησιμοποιούμε στο νιπτήρα και στη ντουζιέρα  να αποθηκεύονται και να καταλήγουν στο καζανάκι με φιλτράρισμα.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Μια Απάντηση στο “Νερό – Εξοικονόμηση στο μπάνιο.”

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *