Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας τις κρύες μέρες

εξοικονόμηση_ηλεκτρικής_ενέργειας

Αν έχετε μειώσει ή έχετε σταματήσει τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης και έχετε επιλέξει ως τρόπο θέρμανσης την ηλεκτρική ενέργεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που σας προτείνει το idravlikos.gr για να καταναλώνεται όσο το δυνατόν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και να μην σας έρχεται φουσκωμένος ο λογαριασμός. Θα πετύχετε εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

– Επιλέξτε ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης που αγοράζετε να έχουν καλή ενεργειακή κλάση. Τουλάχιστον Α μιας και παράγουν πολύ περισσότερη θερμότητα από το ρεύμα που καταναλώνουν, σε σχέση με συσκευές χαμηλότερης ενεργειακής κλάσης.

– Επιλέξτε συσκευές που η αγορά του είναι πιο ακριβή για να μην πληρώνετε μετά πολύ περισσότερα. Συγκρίνετε τα χαρακτηριστικά μιας φθηνής συσκευής με μια πιο ακριβή. Θα διαπιστώσετε ότι η πιο ακριβή ανήκει σε καλύτερη ενεργειακή κλάση και η εξοικονόμηση που επιτυγχάνει τη καθιστά ικανή να καίει λιγότερο ρεύμα.

– Ρωτήστε στη ΔΕΗ αν δικαιούστε κοινωνικό τιμολόγιο και μειώστε τη χρέωση του ρεύματος που καταναλώνετε. Κριτήριο για να είστε δικαιούχος είναι το ετήσιο εισόδημά σας.

– Αν δεν έχετε νυχτερινό τιμολόγιο ενεργοποιήστε το. Τις ώρες που ισχύει κατανάλωση νυχτερινού ρεύματος θα έχετε εξοικονόμηση κέρδος όχι μόνο στο ρεύμα που καταναλώνεται για τη θέρμανση σας αλλά και γενικά στις συσκευές που είναι μονίμως σε λειτουργία, όπως το ψυγείο.

– Ακόμα και αν κάνετε τα παραπάνω μην επαναπαυτείτε. Επειδή όσο ανεβαίνει η κατανάλωση ρεύματος  ανεβαίνει και η τιμή της κιλοβατώρας φροντίστε να ελέγχετε τις κιλοβατώρες που καταναλώνετε ώστε να ωφεληθείτε από τις πιο οικονομικές κιλοβατώρες που δικαιούστε. Ένας καλός τρόπος για να μην μεταπηδήσετε σε κλίμακα υψηλής χρέωσης είναι να συνδυάσετε τη θέρμανση με ρεύμα μαζί με ένα άλλο είδος θέρμανσης.

– Φροντίστε ώστε αν η συσκευή που χρησιμοποιείται για να ζεσταθείτε διαθέτει θερμοστάτη ρυθμίστε τον σε μια λογική θερμοκρασία (π.χ. 20 βαθμούς) ώστε να εξασφαλίσετε ότι η συσκευή θα σταματάει να λειτουργεί και θα δουλεύει πάλι όταν πέσει η θερμοκρασία του χώρου.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *