Ενδοδαπέδια θέρμανση

ενδοδαπέδια_θέρμανση

To idravlikos.gr σας παρουσιάζει έναν ακόμα τρόπο θέρμανσης του χώρου σας, την ενδοδαπέδια θέρμανση.

Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι αποτελεσματική λύση για θέρμανση, αλλά και οικονομική κατά τη λειτουργία της. Σε ένα σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης το πάτωμα λειτουργεί σαν θερμαντικό σώμα, το οποίο ακτινοβολεί θερμότητα προς τον θερμαινόμενο χώρο και προκαλεί ζέστη. Το σύστημα αυτό παρέχει όχι μόνο εξοικονόμησης χώρου, καθώς δεν υπάρχουν θερμαντικά σώματα να πιάνουν χώρο, αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων κατά τη λειτουργία σε σύγκριση με τα συνηθισμένα συστήματα θέρμανσης. Η ενδοδαπέδια θέρμανση μπορεί να είναι 2 ειδών.

Ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση

Στην ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση τοποθετούνται εσωτερικά του πατώματος θερμικά καλώδια. Τα θερμικά καλώδια οδηγούνται σε ένα θερμοστάτη μέσω του οποίου μπορούμε να ελέγχουμε τη θερμοκρασία του χώρου που θερμαίνουμε.  Η τροφοδοσία τους με ηλεκτρική ενέργεια γίνεται κατευθείαν από τον πίνακα διανομής.

Υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση

Στην υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση το δάπεδο είναι διαστρωμένο με ειδικούς σωλήνες οι οποίοι τροφοδοτούνται με νερό. Το σύστημα αυτό είναι πιο ευέλικτο από το σύστημα της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Στο συγκεκριμένο σύστημα έχουμε την δυνατότητα να τροφοδοτούνται οι σωλήνες είτε με ζεστό νερό αν επιδιώκουμε θέρμανση, είτε κρύο νερό αν επιδιώκουμε δροσισμό του χώρου μας. Όσον αφορά την θέρμανση και την τροφοδοσία των σωλήνων με ζεστό νερό υπάρχουν πολλές επιλογές και λύσεις. Το ζεστό νερό μπορεί να προέρχεται και να τροφοδοτείται από αντλία θερμότητας, από λέβητα φυσικού αερίου, πετρελαίου, ξύλου, pellet, ηλεκτρικό λέβητα, μέσω ηλιακής ενέργειας ή γεωθερμίας.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

2 Απαντήσεις στο “Ενδοδαπέδια θέρμανση”

  1. Ο/Η Κώστας λέει:

    Παιδιά, η ενδοδαπέδια θέρμανση αποτελεί την βέλτιστη λύση για να ζεσταθούμε.

  2. Ο/Η Θεοχάρης λέει:

    όλα καλά με την ενδοδαπεδια θερμανση, αλλα αν καπου παθει καποια ζημια δεν θα πρεπει να ξηλωθει ολο το πατωμα για την διορθωση???

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *