Διατηρείστε τη πισίνα σας καθαρή

πισίνα

Το idravlikos.gr σας συμβουλεύει να διατηρείται την πισίνα σας καθαρή.

Οι πισίνες εκτός από άρτια κατασκευασμένες πρέπει να είναι και άρτια συντηρημένες ώστε να είναι κατάλληλες για χρήση. Μια πισίνα λοιπόν αποτελεί ευθύνη καθώς πρέπει να καθαρίζεται τακτικά όλο τον χρόνο ανεξαρτήτως αν χρησιμοποιείτε ή όχι. Μια πισίνα είναι εκτεθειμένη στη βροχή, σε έντομα και φύλλα που πέφτουν. Οι συγκέντρωσή τους στην επιφάνεια του νερού και η αποσύνθεσή τους συμβάλλει στην ανάπτυξη βλαβερών μικροοργανισμών για τον άνθρωπο. Φροντίζουμε συνεπώς να καθαρίζεται τακτικά η επιφάνεια του νερού. Εκτός αυτού φροντίζουμε το νερό της πισίνας να μην είναι θολό ή πράσινο.

Για να είναι το νερό κατάλληλο για χρήση απαραίτητος είναι και ο συχνός έλεγχος της χημικής σύστασης του νερού. Η σωστή χημεία του νερού είναι απαραίτητη για να κρατήσει μια πισίνα ασφαλή και καθαρή για τους κολυμβητές, και επιπλέον η διατήρηση της χημικής σύστασης μιας πισίνας μπορεί να εξοικονομήσει στους ιδιοκτήτες χρόνο και χρήμα. Δυο σημαντικοί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται είναι τα επίπεδα χλωρίου και pH του νερού.

Το ρΗ είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για να διατηρείται η ισορροπία του νερού της πισίνας και θα πρέπει να ελέγχεται και να διορθώνεται τουλάχιστον κάθε εβδομάδα. Το pH του νερού είναι ο τρόπος για να μετράμε πόσο οξύ ή αλκαλικό είναι το νερό. Αν το ρΗ είναι 7,0 θεωρείται ουδέτερο, κάτω από 7,0 όξινο και πάνω από 7,0 αλκαλικό. Το κατάλληλο pH για τα μάτια μας είναι το 7.2. Συνεπώς το pH του νερό στη πισίνα σας ιδανικά πρέπει να είναι στο 7.2. Γενικά η τιμή του pH πρέπει να διατηρείται μεταξύ 7.0-7.6.

Όσον αφορά το χλώριο, χρησιμοποιείται για την θανάτωση των μικροβίων που δημιουργούνται. Το ιδανικό και αποδεκτό επίπεδο χλωρίου, στην Ελλάδα, για τις πισίνες είναι εντός 0.5 – 0.8 ppm. Τα επίπεδα του χλωρίου πρέπει να ελέγχονται καθημερινά καθώς αν τα επίπεδα είναι μειωμένα αναπτύσσονται βακτήρια και άγλη και παρατηρείται θολότητα του νερού. Από την άλλη, αν τα επίπεδα του χλωρίου είναι αυξημένα παρατηρείται ερεθισμός στο δέρμα, τη μύτη και τα μάτια. Κατά τον έλεγχο του χλωρίου το δείγμα είναι καλύτερα να λαμβάνεται σε βάθος 20 με 30 cm και να μην είναι κοντά στους τοίχους της πισίνας.

Διατηρείτε τη πισίνα σας καθαρή και επιπλέον εφαρμόστε μικροβιακό έλεγχο μία φορά την εβδομάδα.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *