Οικονομία στην κατανάλωση νερού

Το idravlikos.gr σας προτέινει τρόπους για να να κάνετε οικονομία στην κατανάλωση νερού

Οικονομία στην κατανάλωση νερού επιλέγοντας την σωστή συσκευή

Ένας απλός τροπος για να κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση νερού στο σπίτι μας είναι να επιλέξουμε τις κατάληλες  ηλεκτρικές συσκευές. Τα νέο πλυντήριο ρούχων ή πιάτων που θα αγοράσουμε θα πρέπει να φέρει την Ευρωπαική ενεργιακή ετικέτα για δύο κυρίως λόγους:

  • για να γνωρίζουμε την ποσότητα του νερού που καταναλώνει η συσκευή
  • για να γνωρίζουμε την ενεργιακή της επάρκεια.

Εφ’οσον γνωρίζουμε τα παραπάνω επιλέγουμε ένα πλυντήριο πιάτων το οποίο να καταναλώνει ανά πλύση το πολύ έως 15 λίτρα και ένα πλυντήριο ρούχων το οποίο ανά πλύση να καταναλώνει το πολύ έως 50 λίτρα.

Οικονομία στην κατανάλωση νερού αλλάζοντας συνήθειες

Ένας άλλος τρόπος για να κάνουμε οικονομία στην κατανάλωση νερού στο σπίτι μας είναι να αλλάξουμε κάποιες συνήθειες:

  • Κάνουμε ντους αντί να  γεμίζουμε την μπανιέρα.(κάθε φορά που γεμίζει η μπανιέρα ξοδεύονται 150 λίτρα νερό και όταν κάνουμε ντους ξοδεύουμε 15 λίτρα νερό κάθε λεπτό)
  • Δεν αφήνουμε καμία βρύση να στάζει και επισκευάζουμε αυτές που στάζουν λόγω βλάβης.(Μπορεί να σπαταλάμε μέχρι και 10 λίτρα ημερησίως από μια βρύση η οποία στάζει μόλις μία  σταγόνα το δευτερόλεπτο)
  • Τοποθετούμε στον βραστήρα τόσο νερό όσο θα χρησιμοποιήσουμε (εάν σκοπεύουμε να φτιάξουμε δύο φλιντζάνια καφέ π.χ. γεμίζουμε τον βραστήρα με την αντίστοιχη ποσότητα νερού)
  • Δεν χρησιμοποιούμε λάστιχο κατά το πλύσιμο των μπαλκονιών και του αυτοκινήτου αλλά κουβά. (κάθε φορά που πλένουμε το αυτοκίνητο μας ξοδεύουμε κατά μεσο όρο 150 λίτρα νερο)
  • Δεν πλένουμε τα λαχανικά κάτω από τρεχούμενο νερό αλλά μέσα σε μια λεκάνη
  • Κατά την διάρκεια του ξυρίσματος, του βουρτσίσματος των δοντιών, και του σαπουνίσματος των χεριών και του προσώπου δεν αφήνουμε την βρύση ανοικτή
  • Επιλέγουμε μικρή, μεσαία ή μεγάλη ροή στα καζανάκια μας τοποθετώντας ένα μηχανισμό ο οποίος ελέγχει την ροή. (συμβουλευτείτε τον υδραυλικό σας για την αγορά και την τοποθέτηση του)

 

 

 

 

AdTech Ad
You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.
Loading Facebook Comments ...

Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε συμπληρώστε το κάτωθι πεδίο με τη σωστή τιμή. *